Uitnodiging symposium bewonersenergie

13 september 2018

25 oktober: symposium Bewonersenergie – Op zoek naar je rol in de energietransitie

 

 

De woningmarkt moet de komende jaren een flinke energietransitie ondergaan, zo heeft de overheid bepaald. Huizen, kantoren en winkels nemen samen namelijk 40 procent van de CO2 uitstoot voor hun rekening. Dat percentage moet naar beneden, willen we voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. Daarom organiseren het Platform Nijmeegse Woningcorporaties, LUX en Stookjerijk op donderdag 25 oktober het landelijke symposium Bewonersenergie - Op zoek naar je rol in de energietransitie.

In de komende jaren moeten woningen steeds energiezuiniger worden, uiteindelijk moeten ze zelfs helemaal van het gas af. Hoe zetten woningcorporaties, huurders en gemeenten samen deze energietransitie in? Welke rol kunnen bewonersorganisaties spelen in die transitie? Ben je huurdersvertegenwoordiger? Of werk je nauw samen met huurdersvertegenwoordigers? Dan is dit symposium een mooie gelegenheid om samen met corporaties en gemeenten na te denken over de toekomst van de woningmarkt en jouw rol in de energietransitie.

Overdag bieden we inspirerende workshops en prikkelende interviews, onder andere met Harriët Tiemens, wethouder 'Duurzaamheid, wonen en mobiliteit' in Nijmegen, European Green Capital 2018. We praten over thema's als energieneutraal wonen: wat is er allemaal mogelijk? We leren meer over menselijk gedrag en duurzaamheid. En over de samenwerking tussen huurdersvertegenwoordigers, corporaties en gemeenten: hoe kunnen we goed gebruik maken van elkaar?

In de avond is er onder andere de uitreiking van de Stookjerijk Trofee* aan de gemeente met de meest duurzame prestatieafspraken voor 2018. Laat je verrassen door initiatieven, denk mee over hoe we de grote opgave van verduurzaming samen voor elkaar kunnen krijgen.

*Natuur en Milieufederaties maken samen met de Woonbond de uitreiking van de Stookjerijk trofee mogelijk.

Programma
Het symposium vindt plaats op 25 oktober 2018 en bestaat uit een dag- en avonddeel. Het begint om 13.30 uur en om 17.35 uur is er een lopend buffet waarna het avonddeel begint. Het programma eindigt om 22.00 uur met een borrel. Hans Etman is dagvoorzitter. Meer informatie over het programma vindt je in de uitnodiging (PDF).

Aanmelden en op de hoogte blijven
Aanmelden voor het gehele programma, het dag- of avonddeel kan door je hier in te schrijven. Je kunt meteen je mailadres achterlaten zodat we je op de hoogte kunnen houden van het programma.

Locatie
Honigcomplex, Waalbandijk 20-22, Nijmegen.